Уште пред 44 години се предоредила за музика: Настапот на Калиопи Букле од „Златно славејче“

Уште пред 44 години се предоредила за музика: Настапот на Калиопи Букле од „Златно славејче“

Објавена во: Stars // Музика

Калиопи Букле е пејачка, за која уште од мали нозе се знаело дека ќе стане пејачка. Таа во далечната 1976 година на „Златно славејче“ го отпеа детскиот хит „Мојата учителка“. Девет години од оваа изведба, како студент на Музичката академија, Калиопи како гостинка на истиот фестивал уште еднаш ја изведе истата песна.

Во 1985 година, оваа песна звучи малку поинаку од оригиналот, но сето тоа е поради подобрената техника во пеењето. Во продолжение слушнете и видете како звучела и изгледала Калиопи во тие години:


Објавена во: Stars // Музика

Можеби ќе ве интересира: