(ВИДЕО) Mедицинска сестра демонстрира зошто ракавици не ве штитат од коронавирус

(ВИДЕО) Mедицинска сестра демонстрира зошто ракавици не ве штитат од коронавирус

Медицинска сестра демонстрира вкрстено загадување преку допирање повеќе површини, со и без ракавици за време на коронавирус.

Моли Ликсеј е медицинска сестра, таа решила да го сними ова видео бидејќи забележала дека многу луѓе погрешно ги користат ракавиците и се потпираат премногу на нив, без да знаат дека и со ракавици се пренесуваат бактерии.

На видеото таа покажува пример со пренесување на бактерии од ракавици - на телефон, од мобилниот телефон - на вашето лице.
Нејзината порака е дури и да носите заштитни ракавици, внимавајте што допирате, фрлете ги ракавиците соодветно и мијте ги рацете.

Можеби ќе ве интересира: