Во овие неколку ситуации никако не смеете да дозволите компромис!

Во овие неколку ситуации никако не смеете да дозволите компромис!

Објавена во: Совети // Boys and Girls

Често се наоѓаме во ситуации нашиот парнер да сака едно, а ние друго, па да сме принудени на компромис. Сепак не можеме секогаш да се најдеме на пола пат.

Понекогаш е потребно да се жртвуваме за парнерот и да направиме онака како што тој сака, но треба да бидеме сигурни дали врската е вредна за жртвување. За се избегне таквата ситуација, важно е да се зане кога треба да се послуша парнерот, а кога не треба да се сложите на компромис.

Ви претставуваме неколку основни ситуации во кои компромисите не се добри:

# Партнерот ви одредува што да облечете.

# Ви забранува да имате пријатели.

# Се меша во вашите односи со пријателите.

# Пробува да ве промени вас и вашите навики.

Објавена во: Совети // Boys and Girls

Можеби ќе ве интересира: