Забавни „грешки“ од снимањето на рекламата за HalkPay (ВИДЕО)

Забавни „грешки“ од снимањето на рекламата за HalkPay (ВИДЕО)

Објавена во: Stars // YouTube видеа

Халкбанк објави серија забавни кратки клипови со главните ликови од кампањата

Правењето грешки на актерите при снимање на некоја реклама не е ништо ново, ниту е ново објавувањето на тие т.н. „bloopers“, со цел публиката да ѕирне што се случувало зад камерата.

Меѓутоа, кога имате реклама во 3D анимација, со употреба на AR технологија во комбинација со реални сцени, да се објават грешки од снимањето на целосно дигиталните ликови, е нешто сосема несекојдневно. И забавно!

Токму тоа го направи Халкбанк во својата најнова реклама за HalkPay, што е мобилна апликација за бесконтактно плаќање.Имено, во рекламата се раскажува една поинаква љубовна приказна помеѓу мобилниот телефон и паричникот кои се наречени Sm@rtiи Ke$a и кои се забавуваат и дружат во повеќе различни ситуации, за на крајот тие да станат едно. Со ова се пренесува и пораката на самата кампања и услуга, а тоа дека смартфонот станува паричник и отсега со HalkPay може да се плаќа бесконтактно на сите ПОС терминали.

ТВ реклама:

Но, како продолжување на кампањата, банката објави и серија забавни кратки видео клипови, во кои имаме можност да погледнеме „позади сцената“, односно да видиме какви забавни грешки се случувале помеѓу карактерите Sm@rti и Ke$a за време на снимањето.

Во продолжение ви ги претставуваме сите 7 „bloopers“, вие само вклучете го звукот и уживајте!

Blooper 1: 

Blooper 2:

Blooper 3:

Blooper 4:

Blooper 5: 

Blooper 6: 

Blooper 7: 


Објавена во: Stars // YouTube видеа

Можеби ќе ве интересира: