Загатка што го полуде интернетот: Обидете се да ја пронајдете рибата на илустрацијата за помалку од минута

Загатка што го полуде интернетот: Обидете се да ја пронајдете рибата на илустрацијата за помалку од минута

Објавена во: Совети // Тестови

Тешко дека овие денови на социјалните мрежи не сте ја забележале оваа загатка. Луѓето се натпреваруваат за да го најдат одговорот што побрзо, бидејќи рекордот го држат искусните луѓе во решавањето на вакви загатки и истиот е 12 секунди. Другите со минути гледале...

Од време на време, унгарскиот уметник Гергели Дудас објавува загатки кои брзо стануваат вирални и околу кои многумина се натпреваруваат, кога е во прашање решението. Овој пат не е толку едноставно и затоа е фасцинантно што тоа се решава за 12 секунди.

Треба да го пронајдете натрапникот на илустрацијат аполна со октоподи. Тоа е риба.

Гледајте внимателно и не мамете....

Колку секунди поминаа? Не очајувајте доколку не успеавте, бдиејќи овој автор на крај го дава и решението. Фрлете поглед на горниот десен агол.


Објавена во: Совети // Тестови

Можеби ќе ве интересира: