5 причини зошто е одлично да ти е роденден во декември!

5 причини зошто е одлично да ти е роденден во декември!

Објавена во: Совети // Семејство

Личностите родени во декември често се жалат и бараат да сочувствуваме со нив, затоа што се родени во декември. Зошто? Затоа што сметаат дека 11 месеци во годината ништо не се слави, а потоа во 12 - от месец никој нема време за роденденот од многуте настани и прослави. И, секако, затоа што подароците не е толку раскошни како на оние кои се родени во јуни. 

Меѓутоа, во продолжение ти подаруваме 5 причини зошто роденденот во декември е тотално „кул“:

# Ни случајно немој да очекуваш ефтини подароци - поради сочувство секогаш ќе добиваш повеќе (барем додека си дете)

# Организирање на забава? Тоа е најлесно, бидејќи околу Нова година секаде има забави.

# Нема да се грижиш какво ќе биде времето. Овој период од годината времето е секогаш предвидливо - ладно и мрачно.

# Во овој период од годината има најмногу забави, па со гаранција ќе можеш да се забавуваш преку целиот месец и да славиш.

# На сите им се забавува, за да заборават на лошото време.

Објавена во: Совети // Семејство

Можеби ќе ве интересира: