Без наставници не можеме да имеме квалитетно образование: Тие ќе бидат во центарот на вниманието на министерката Царовска

Без наставници не можеме да имеме квалитетно образование: Тие ќе бидат во центарот на вниманието на министерката Царовска

Објавена во: Совети // School zone

Министерката за образование и наука, Мила Царовска на својот Фејсбук сподели видео во кое посочи на тоа колку наставниците се важни во целокупниот образовен процен.

„Наставниците и вложувањето во нивниот развој ќе бидат во центарот на вниманието на Министерството за образование и наука. Само со мотивирани наставници, можеме да имаме квалитетно образование.“ - стоеше покрај видеото, во кое посочи дека таа не сака да ги контролира нставници и нивната работа, туку да биде нивна поддршка.


Објавена во: Совети // School zone

Можеби ќе ве интересира: