БРАТ и СЕСТРА БЛИЗНАЦИ: Се венчаа без да знаат...

БРАТ и СЕСТРА БЛИЗНАЦИ: Се венчаа без да знаат...

Објавена во: Совети // Семејство

Близнаците разделени од раѓањето се венчаа не знаејќи дека се брат и сестра! Ова е вест што одекна многу силно во британските медиуми, откако целиот случај беше разгледан во Горниот дом на Парламентот.

Децата, наводно, биле посвоени веднаш по раѓањето од две различни семејства, за кои не им било кажано дека се близнаци. Ниту еден од нив немаше идеја дека има брат или сестра, но со неверојатна коинциденција, двајца чии имиња не беа објавени, се сретнаа и се сакаа подоцна во животот.

Биле заедно повеќе години. Ги делеле заедничките мигови. Имале и полови односни што е разбирливо бидејќи ни на сон не препоставувале дека се тоа што се- во најблиско родно сродство. Заедно живееле, заедно правеле се. Понекогаш се чуделе како е можно толку слични работи да ги привлекуваат и дури и да сонуваат слични работи. Едноставно, имале голема љубов. За жал, толку страотна!

„Никогаш не им било кажано дека се близнаци. Тие се состанаа и почувствуваа неверојатна привлечност, а судијата подоцна мораше да се справи со последиците од тој брак “, рече лорд Олтон, пратеник. Тој додаде дека судот го поништил бракот на младата двојка откако го открил нивното потекло и истакна дека случајот „покажува колку е важно да им се овозможи на децата да откријат кои се нивните биолошки родители“.

„Ако се обидете да скриете нечиј идентитет, порано или подоцна вистината неизбежно ќе излезе на виделина. И, ако не знаете дека сте поврзани со некоја личност, може да се случи ваква трагедија “.

Деталите за близнаците се чуваат доверливи, но Лорд Олтон изјави дека девојчето и момчето откриле дека биле во сродство дури откако ги зеле.

Поранешен пратеник на либерал-демократите го постави случајот за време на дебатата во Горниот дом за законот за човечка плодност и ембриологија.

Пем Хоџкинс, директорка на добротворството на возрасни НОРЦАП, вели дека имало слични случаи на сестри и баќа кои се вљубуваат бидејќи не знаат дека се поврзани.

„Постои силна аверзија кон инцестуални односи во општеството. Но, кога не знаеме дека сме братучеди, привлечени сме кон луѓе што се слични на нас. И, се разбира, истото може да биде и кон брат или сестра “, вели таа.


Објавена во: Совети // Семејство

Можеби ќе ве интересира: