Девојче е родено со редок белег: Неговата мајка му покажува на светот колку е убава (ФОТО)

Девојче е родено со редок белег: Неговата мајка му покажува на светот колку е убава (ФОТО)

Објавена во: Совети // Семејство

Никол Лукас Хол е мајка на две деца, синот Ашер и ќерката Винри. Води прилично обичен живот, но има посебна мисија - сака да прослави единствената убавина на својата ќерка, која е родена со редок белег, кој ѝ прекрива една четвртина од детското лице.

Родителите на ова 13-месечно девојче на почетокот биле многу загрижени. Никогаш не виделе таков белег и биле исплашени дека станува збор за нешто опасно. Доктрите ги отстраниле нивните стравови, објаснувајќи им дека станува збор за ретка состојба која се нарекува вродени меланоцитни неви, која погодува едно од 50.000 новороденчиња.

Иако критиките и неудобните погледи за ова семејство се секојдневна појава, Никол се одлучила да ја подигне свеста на луѓето. Вели дека сите негативни коментари со кои се сретнала нејзината ќерка се упатени од не знаење и чиста злоба.

„Мојата цел е да ја едуцирам јавноста за оваа состојба, но и да ги поттикнам родителите да ги научат своите деца да ги прифаќаат различностите и позитивните аспекти на себе“ - кажа мајката.

Никол и нејзиниот сопруг и син, Винри ја одгледуваат така за да верува во себе. Грижата дали другите ќе ја осудуваат, но љубезноста им е главен приоритет во животот. Винри ја поттикнуваат да биде храбра и секојдневно ѝ кажуваат колку е убава. Винри е првата личност во нивното семејство која има ваков белег. Редок е и поради тоа таа е единствена.

фото: Принтскрин / Инстаграм

Објавена во: Совети // Семејство

Можеби ќе ве интересира: