Додека возела забележала дека нејзиното дете не дише, а потоа се случило чудо кога се појавил добриот „ангел“ (ВИДЕО)

Додека возела забележала дека нејзиното дете не дише, а потоа се случило чудо кога се појавил добриот „ангел“ (ВИДЕО)

Објавена во: Совети // Семејство


Додека една мајка го возела своето дете во автомобил, забележала декапрестанало да дише. Во паника го запрела автомобилот во ресторан за брза храна од каде се појавил добриот „ангел“.

Многу луѓе постојано се обидуваат да направат сè што можат за да го искористат најдоброто од себе. Колку повеќе можеме да постигнеме, толку подобро, нели?

Имено, повеќето Американци посетуваат ресторани за брза храна иако тоа не е најдообар избор. Сепак, како што покажува видеото објавено на социјалните мрежи, една жена добила многу повеќе од тоа кога го посетила еден таков ресторан.

Наташа Лонг застанала на ова место додека возела низ Пенсилванија кога го доживеала најлошиот кошмар на еден родител. Нејзиното 11-месечно дете престанало да дише и почнало да помодрува. Наташа во тој момент го опишала своето дете како „безживотно“.

Сепак, еден вработен во Taco Bell бил на вистинското место во вистинско време. Менаџерот на страницата, Беки Арбо, рече дека ги фрлила слушалките и дотрчала кај Наташа и детето без знаци на живот.

Беки веднаш почнала да му пружа прва помош. Неколку моменти подоцна, Беки успеала повторно да го натера детето да дише.

Детето итно е пренесено во болница и се вели дека е добро. Наташа, се разбира, е вечно благодарна за херојските постапки на Беки. Но, Беки рече дека таа само се обидувала да направи сè што може за да му помогне на некого во оваа ситуација.

Во животот се случуваат лоши работи, а некои од нив се сосема неизбежни. Меѓутоа, Бог често ги става вистинските луѓе на вистинското место во вистинско време за да ни помогнат да ги поминеме овие искушенија и тешкотии.


Објавена во: Совети // Семејство

Можеби ќе ве интересира: