Еднојајчени близнаци стапија во брак со еднојајчени близначки: Денес имаат деца кои се биолошки браќа и сестри

Еднојајчени близнаци стапија во брак со еднојајчени близначки: Денес имаат деца кои се биолошки браќа и сестри

Објавена во: Совети // Семејство

Идентични близнаци се венчаа за идентични близначки

Два пара идентични близнаци завршија во необичен сплет на околности кога се венчаа еден со друг. Венеса и Кериса Силби никогаш не помислиле дека на крајот ќе се венчаат со идентични близнаци.

Но, токму тоа е она што се случи на крајот откако парот ги запозна браќата близнаци Лукас и Џејкоб Силби.

Венеса (28) изјави за TODAY.com:

„Немавме интерес да излегуваме со близнаци. Идејата малку не исплаши, а и како да не, чудно е. И физички имавме сосема различни момци“.

Венеса работеше како личен тренер во јуни 2020 година, а клиентот и кажа за браќата.

„Таа рече: „Ти и Кериса трчавте на патеката на Универзитетот во Орегон, тие трчаа патека во државата Вашингтон и мислам дека совршено би одговарале“, рече Венеса.

„Јас одговорив: „Можеш да го дадеш бројот, но јас нема да му се јавам“.

Сепак, Венеса повеќе ја привекол Лукас, додека нејзината сестра Кериса почувствувала искра со Џејкоб.

Таа додаде: „Веднаш штом влеговме во автомобилот, ја погледнав Кериса и реков: „Ќе и се јавам на мајка ми, бидејќи се омажив за овој човек“.

Кериса и Џејкоб почнаа да се забавуваат, а Кериса рече:

„Јас и Џејкоб имавме состанок еден на еден и јас реков: „Во ред. Ова всушност се случува“. Целата работа изгледаше толку лудо“.

Двата пара живеат и многу блиску еден до друг и се гледаат речиси секој ден.

Кериса рече: „Живееме два чекора еден од друг, и постојано сме заедно“.

Таа додаде: „Веројатно 10 пати на ден сум кај Венеса“.

А работите станаа уште поголеми кога дват апара одлучија да имаат деца.

Во необичен збир на околности, тоа значи дека нивните деца се исто така братучеди, а генетски и браќа и сестри.

Тоа е затоа што ако вашите родители се генетски исти, како што би било случај во две групи идентични близнаци, тогаш технички сте брат или сестра.

Медицинскиот генетичар д-р Роберт Грин работи во Бригам и Женската болница во Бостон и рече: „Иако имаат различни родители, тие се генетски браќа и сестри“.

Фото:screenshot

Објавена во: Совети // Семејство

Можеби ќе ве интересира: