ФАКТ НА ДЕНОТ: Зошто кучињата си ги бркаат опашките?

ФАКТ НА ДЕНОТ: Зошто кучињата си ги бркаат опашките?

Кучето е едно одомилените животни и најчестп милениче.Во светот постојат стотици раси на кучиња и уште толку нивни мешавини. За некои тие се најмилите суштества, но и најфасцинантните воедно. Не постои некој кој не забележал дека кучињата имаат една чудна навика си ги бркаат опашките, но зошто?

Кучињата го бркаат својот опаш од многу причини: љубопитност, вежба, болест, инстинкт на ловење или затоа што имаат болви.

Можеби ќе ве интересира: