ХОРОСКОП: ШТО ЗНАЧИ ДАТУМОТ НА РАЃАЊЕ? Ќе се изненадите

ХОРОСКОП: ШТО ЗНАЧИ ДАТУМОТ НА РАЃАЊЕ? Ќе се изненадите

Може ли животниот пат да се сведе на еден единствен број? И, што ни открива за некого? Експертите за број велат дека може, затоа што симболиката на број е стара исто како и човекот. И секој човек се раѓа на одреден датум од кој може да се пресмета и да се види неговата голема животна траекторија. Според нумеролозите, меѓу многуте броеви се два, судбинскиот број и бројот на животниот пат или патеката. Судбината е изведена од бројна анализа на името дадена на лицето при раѓање, додека животниот пат се чита од датумот на раѓање.

Современата нумерологија беше креирана со интегрирање на античките методи на Питагора и неговите студенти, принципите на хеленската Александрија и ранохристијанскиот мистицизам, со позадините на гностичкиот окултизам и хебрејската кабала. Нумерологијата денес, заедно со астрологијата, најчесто се поврзува со окултните науки.

Како и секоја дисциплина што произлегува од темнината на минатото, нумерологијата има свои приврзаници и противници. Броевите, според нумерологијата, претставуваат одредени енергетски вибрации, а нивната комбинација дава одредени ефекти. Нумерологијата не станува збор за дивинација, но ни дава пресек на нашите таленти, ликови и начини на дејствување.

Што значи датумот на раѓање?

1. Луѓето родени на први во месецот се како шеќер и сол. Горат во љубов и никогаш не се повлекуваат во тишина. Не е добро да се замерувате од нив.

2. Родените на вториот ден од месецот се карпи и трње. Да се ​​биде со нив е голема чест, но и меч. Никогаш не простуваат ’предавство’.

3. Оние што се родени на третиот ден од месецот се камен и афион. Опиеноста со себе често им се одбиваод главите. Не е можно без нив, и не е лесно со нив.

4. Личноститеродени во четвртиот ден од месецотсе како мали кучиња. Но и така мили гризат, нели? Со нив во љубовта никогаш не сте безбедни, без разлика дали ќе ве остават или ќе останат со вас.

5. Оние родени во петтиот ден од месецот се споредуваатсо чаша полна со мед, но има вода под медот. Не е лесно да го достигнете нивното срце, затоа долго останувате жедни.

6. Родените во шестиот ден се какогаврани. Она што го најавуваат и го исполнуваат. Лесно е да ги повредите. Тие се многу чувствителни.

7. Родените во седимиот денсе како птици во лет. Малку на небото, малку на земјата. Тие се добри набљудувачи, но и комичари.

8. Родените во осмиот денсе како театарски актери. Тие чекаат долго време за улогата, а кога ќе ја добијат, прават сé што е како што треба. Сами!

9. Родените во деветиот ден се како гаеници. Тие се развиваат во прекрасни пеперутки, но брзо „умираат“ ако не се хранат со љубов.

10. Родените во десетиот денсе како желка. Тие секогаш пристигнуваат на нивната дестинација, без разлика колку треба да патуваат и ништо не е тешко за нив.

11. Родените во 11 ден се како морето. Неистражени и привлечни, но и опасни ако ги измамите. Не ветуваат ништо, ако не се во можност да го исполнат.

12. Родените во 12 денсе како патки. Немирени однадвор, смирени одвнатре. Многу добри ама на своја штета.

13. Родените во 13 дентешко се среќаваат. Нивната личност е како коприва. Додека тие сакаат, тие простуваат сè, дури и неверството. Иако не сакаат да командуваат, сепак знаат да бидат предвосници.

14. Четиринаесет е лавовски број. Родените на 14 ден  ловат сè додека не фатат, но исто така отфрлаат ако мирисот не им одговара. Тие се многу паметни.

15. Родените во 15 ден се како кртови. Тие не се откажуваат од целтаза ништо на светот. Тие сакаат сè додека не изгорт во љубовта. Тие се држат до стилот.

16. Роденитена 16 ден се како дрво од бамбус. Многу лесно може да се адаптираат, но и да бидат гордо исправени. Лесно е да им се пријде.Дарежливи се се додека некој не ги изневери.

17. Родените во 17 денсе како плима и осека. Многу добри, но и внимателни во одлуките. Клучот е секогаш во нивни раце.

18. Родените во 18 ден се како корали. Тешко се среќаваат, но кога ќе бидат освоени, тие го красат секој дом. Одвнатре, но однадвор тешко е да се покажат.

19. Родените во 19 денсе упорни во плановите, длабоки во духот. Тие оставаат траги каде и да се појават.

20. Родените во 20 ден се полжави. Тие бараат безбедност и тие би биле авантуристи. За нив е тешко да одлучат нешто затоа што се несигурни за себе.

21. Родените во 21 ден се стоногалки. Необична комбинација на љубов и војна. Тие сакаат премногу одеднаш. Се рашируваат на сите страни, тешко може да се соберат. Расеани.

22. Родените во 22 денсе елени. Топли и пријателски, полни со сочувство за другите. Тие се многу свесни за своите доблести и недостатоци и никогаш не ги надминуваат нив.

23. Родените во 23 ден се како пердув од гуска. Од една страна бодат, а од друга се умилкуваат. Често се непредвидливи.

24. Ова е бројот на мравки. Родените во 24 денсе организирани и стабилени во одлуките. Тие потпаѓаат под товарот, но само ако тоа е навистина прекумерна тежина.

25. Родените во 25 ден секако коњи.Тие бараат многу малку за себе, и многу товар носат. Тие претпочитаат да прашуваат затоа што не сакаат да прават грешки. Тие не ги прифаќаат лесно туѓите грешки.

26. Родените во 26 ден сеслонови. Чувството за припадност кон нив е огромно. Тие попрво би го замолчиле нападот отколку да возвратат со навреда.

27. Тие се видри. Среќата не ги одминува, но на неа чекаат долго. Иако слушаат, тие често не го слушаат соговорникот. Тие се исклучуваат колку што е потребно.

28. Родените во 28 ден се луѓе на земјата. Тие се борат за правда, иако често губат. Активни и огнени сакаат да го променат светот и правилата.

29. Родените во 29 ден се како петел. Тие го чуваат своето од секое искушение. Големи романтичарииако тоа го скриваат, но го покажуваат со дела.

30. Родените во 30 денсе како мачки. Ненаметливи и стабилни. Она што тие го велат навистина е она што тие го мислат.

31. Родените во 31 денсе многу совесни и горди. Иако сакаат да зборуваат, тие не откриваат многу за себе.


Можеби ќе ве интересира: