Имаат уникатни имиња: Вака изгледаат сега ќерките на Николина Пишек (ФОТО)

Имаат уникатни имиња: Вака изгледаат сега ќерките на Николина Пишек (ФОТО)

Објавена во: Совети // Семејство

Познатата водителка Николина Пишек има две ќерки - постарата Хана има 26 години, а малата Уна ја роди во 2014-та година

Всушност, нејзините девојки се викаат Хана Леонарда и Уна Софија.

„Мојата постара ќерка, Хана Леонарда, исто така има две имиња. Кога ја добив, решив многу брзо како ќе биде нејзиното име. Со мојата втора ќерка, малку се колебав. Името Уна ми се допадна од порано, и веднаш по првото дете сакав да дадам такво име ако имам друга ќерка. И Видоје беше кум на мојата неодлучност затоа што тој ми даде целосно одврзани раце кога станува збор за тоа. Софија беше еден од предлозите, а бидејќи постарата сестра има две имиња, сакавме и кај малата да биде така “, објасни Николина Пишек, истакнувајќи дека сакала своите деца да имаат меѓународни имиња, „не се знае каде може да ги однесе животот“.


Нејзината постара ќерка Хана, која Николина ја доби со новинарот Марк Циго, е вистински ентузијаст за патувања. Нејзиниот профил на Инстаграм е како дневник од целиот свет. И да, Хана како мама има посебен стил на облекување.

Мајката, Николина, го избра новинарството за професија, додека нејзината ќерка избра медицина - се запиша на медицина на престижниот колеџ во Единбург.


Во една прилика, Николина изјави дека популарност во јавноста не е вистински успех во животот, туку, на пример, кога станувате доктор. Хана се движи кон таков успех.

На нејзиниот профил на Инстаграм гледаме дека е за заљубена, а на профилот на нејзината мајка уживаме во вистински модни комбинации.


Малечката Уна Софија, е ќерка на Николина со покојниот Видоје Ристиќ, со кого таа се омажи во 2013-та година во Монте Карло.Објавена во: Совети // Семејство

Можеби ќе ве интересира: