Инстаграм повторно со новини: На никој не му се допаѓа новата промена со „сторињата“

Инстаграм повторно со новини: На никој не му се допаѓа новата промена со „сторињата“

Што направија со „сторињата“? Зошто?

„Апдејтовите“ на Инстаграм не доаѓаат на сите корисници во исто време. На оние на кои оваа промена им се појави, воопшто не се среќни. Ти се допаѓа ли на тебе?

Доколку се уште ти се нема појавено оваа промено, немој многу да се радуваш, бидејќи ќе се појави. Инстаграм постојано го менува дизајнот, додава нови опции - некогаш тоа е одлично, но некогаш вистинска катастрофа. Во овој случај изгледа дека многу погрешија. Корисниците воопшто не се среќни со тоа како сега изгледаат „сторињата“. Досега беа подредени во еден ред на врвот на насловната страна, а од сега ќе бидат во два реда кои се наоѓаат еден под друг. Така заземаат повеќе место и едноставно тоа не изгледа убаво, а не е ни практично. Сево ова е план на Инстаграм за да ги поттикне корисниците да бидат уште поактивни.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">This new instagram update is so ugly <a href="https://twitter.com/instagram?ref_src=twsrc%5Etfw">@instagram</a> why?? <a href="https://t.co/skpNhoA9LZ">pic.twitter.com/skpNhoA9LZ</a></p>&mdash; Noodle  (@nickneuenhaus) <a href="https://twitter.com/nickneuenhaus/status/1275706413688504325?ref_src=twsrc%5Etfw">June 24, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Многу луѓе на социјалните мрежи веќе почнаа да се жалат дека ова воопшто не им се допаѓа и дека новиот дизајн е УЖАСЕН. Со оглед на тоа дека ова е голема промена во дизајнот, ќе биде потребно да помине одредено време за да се навикнеме на неа. 

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Is anyone else seeing Instagram stories stacked like this??? Why god why???? <a href="https://t.co/e4d0meKzY0">pic.twitter.com/e4d0meKzY0</a></p>&mdash; Vicki Anderson (@ikcivanderson) <a href="https://twitter.com/ikcivanderson/status/1275703559338831874?ref_src=twsrc%5Etfw">June 24, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">I hate the stories update on Instagram </p>&mdash; ARTPOP-of-BABYLON (@Mohamadgaga95) <a href="https://twitter.com/Mohamadgaga95/status/1275690973264306184?ref_src=twsrc%5Etfw">June 24, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Доколку ова не ти се допаѓа, единствено нешто што можеш да го направиш е да не ја „апдејтираш“ апликацијата колку што е можно подолго и да уживаш во стариот дизајн.


Можеби ќе ве интересира: