Кога излегувате од дома, не носете накит: На враќање дезинфицирајте сѐ

Кога излегувате од дома, не носете накит: На враќање дезинфицирајте сѐ

Објавена во: Совети // Семејство

На Фејсбук страницата на Асоцијација на специјализанти и млади лекари - АСМЛ, споделија упатства за тоа како да се подготвите кога излегувате од дома и како да се однесувате и што да направите кога ќе се вратите од пазарување или пак од прошетката на кучето додека трае ризикот од коронавирус.

Споделија детални упатства за тоа како да се однесувате кога ќе излезете од дома, но и по враќањето. Сите упатства се визиулно прикажани, а во продолжение ги имате оние најважните на кои би требало сите да се придржуваме.

Еве како да се однесувате кога ќе излезете од дома:

А, еве и што треба да направите кога ќе се вратите од продавница или прошетка:

Што се случува доколку живеете со личност која е во ризик од заразата?

Објавена во: Совети // Семејство

Можеби ќе ве интересира: