КОИ СЕ НАЈБОГАТИТЕ ДЕЦА НА РУСКИТЕ МИЛИЈАРДЕРИ: Форбс ја состави листата, имаат наследство од 227 милијарди евра

КОИ СЕ НАЈБОГАТИТЕ ДЕЦА НА РУСКИТЕ МИЛИЈАРДЕРИ: Форбс ја состави листата, имаат наследство од 227 милијарди евра

Објавена во: Совети // Семејство

На листата на Форбс се наоѓаат 20 од 110 семејства на руски милијардери, со најмалку 2,34 милијарди евра по наследник.

Магазинот Форбс објави листа на најбогати деца на 20 руски милијардери, на која се наоѓа и синот на основачот на Лукоил, Вагит Алекперов кој го зазема првото место, со богатство од 19 милијарди евра.

На листата на Форбс се најдоа 49 потомци на руски богаташи чие наследство не е помало од 2,34 милијарди евра.

– Нашиот список вклучува 20 од 110 семејства на руски милијардери, со најмалку 2,34 милијарди евра по наследник. Овие семејства имаат 49 деца, а вкупната нето вредност на нивните родители е 227,3 милијарди евра – наведува Форбс. Повеќе на Фактор.мк


Фото:  Unsplash/Bermix Studio

Објавена во: Совети // Семејство

Можеби ќе ве интересира: