Која песна од овогодинешната Евровизија е најслушана досега: Кои земји се најдоа во топ 10?

Која песна од овогодинешната Евровизија е најслушана досега: Кои земји се најдоа во топ 10?

Објавена во: Stars // Музика

На крајот од годината се прават различни статистики, а една интересна открива и кои изведувачи од Евровизија и нивните песни беа најслушани оваа година, бидејќи многу луѓе ги слушаа и многу месеци по одржувањето на најголемиот музички настан во Европа.

Овогодинешното издание на Евровизија беше едно од оние кои се паметат. Имаше од сè по нешто, од наводни теории на заговор до победници кои успеаја благодарение на тоа да постигнат светска популарност. Затоа, се направи топ листата на најслушани песни, а истата изгледа вака:

10. Ефенди - „Mata Hari“


9. Тикс - „Fallen Angel“


8. Gjon’s Tears - „Tout L’Univers“


7. Daði Freyr - „10 Years“


6. Елена - „El Diablo“


5. Тусе - „Voices“


4. Барбара Прави - „Voilà“


3. Blind Channel - „Dark Side“


2. Go_A - „Shum“


1. Манескин - „Zitti E Buoni“


Објавена во: Stars // Музика

Можеби ќе ве интересира: