Короната ги инспираше да го променат начинот на живот: 18 - годишна девојка со семејството живее на брод

Короната ги инспираше да го променат начинот на живот: 18 - годишна девојка со семејството живее на брод

Објавена во: Stars // YouTube видеа

Оваа млада морнарка и нејзиното семејство одбија да бидат заглавени дома за време на пандемијата, па затоа купија брод и отпловија.

18 - годишната морнарката Тејлор Баркер и нејзиното семејство се преселија во Катамаран Леапорд 48 на почетокот на 2020 година кога беа воведени ограничувањата поради коронавирусот.

Наместо да останат дома во Сакраменто, Калифорнија, САД, семејството на Тејлор го започна своето патувања на море и почна да го истражува светот со нивниот брод.

Иако не се преселени трајно, Тејлор и нејзините родители живеат вака од три до шест месеци.


Објавена во: Stars // YouTube видеа

Можеби ќе ве интересира: