Куче го чува дворот, кога одеднаш му се појави неочекуван гостин: За кратко станаа пријатели

Куче го чува дворот, кога одеднаш му се појави неочекуван гостин: За кратко станаа пријатели

Објавена во: Stars // YouTube видеа

Златниот ретривер Сампсон заштитнички се однесува кон своето семејство и својот дом. Го чува дворот од елени, но на крајот со еден се спријатели.

На видеото кое е објавено на Јутјуб, соптвеникот на Самспон вели дека неговото куче „го чува дворот и јаболкниците од елените кои понекогаш доаѓаат во потрага по храна“. Односно, барем така мислел.

Се испоставило дека ретриверот станал најдобар пријател со еден елен, па преку ден го чекал за да можат заедно да си играат криенка во грмушките.

Нивното пријателство расте и од ден во ден е сè посилно, а сопственикот едно од дружењата го забележал со камера и го споделил на социјалните мрежи.


Објавена во: Stars // YouTube видеа

Можеби ќе ве интересира: