Мајка стана хит на ТикТок: Ги учам своите ќерки дека невиноста не постои

Мајка стана хит на ТикТок: Ги учам своите ќерки дека невиноста не постои

Објавена во: Stars // YouTube видеа

Кејси Лакорт стана хит на социјалните мрежи кога објасни поради што ги учи своите ќерки дека невиноста не постои...

Како што изјави во видеото на ТикТок, невиноста е само концепт креиран од патријаршијата за да ги контролира жените и не служи за ништо друго освен да предизвика чувство на лично незадоволство.

„Ако сте имале секс во одреден момент од вашиот живот, тоа не може да ја намали вашата вредност. Не ве менува вас како личност. Сексот е важен, но секогаш треба да биде голема работа, не само првиот пат. Целиот концепт е бесмислен.“ - ече таа.

Таа додаде дека своите ќерки пред сè ги учи да бидат добри луѓе и „да донесуваат одлуки затоа што тоа е паметно, не затоа што така е напишано во книга“.

По првото видео, таа сними уште едно, на истата тема. Во него, тој објаснува дека меѓусебната согласност е важна кога станува збор за сексот и дека ги учи своите ќерки дека е сосема во ред да кажат кога не сакаат некој да ги прегрне и бакне.

Многу родители и оставаа коментари, поддржувајќи ја, најмногу посочувајќи дека таа има „многу интелигентен пристап кон сексот“.

@book_mama

##stitch with @nevadashareef ##virginityisamyth ##madmoms ##fuckthepatriarchy

original sound - Your Mom

Објавена во: Stars // YouTube видеа

Можеби ќе ве интересира: