„Македонско девојче“ одекна во Босна: Гласот 12 годишниот Ајдин Османовиќ го воодушеви Балканот

„Македонско девојче“ одекна во Босна: Гласот 12 годишниот Ајдин Османовиќ го воодушеви Балканот

Објавена во: Stars // YouTube ѕвезди

„По зајди зајди“ и „Јано мори“ Дванаесет годишниот инзовнеред талент Ајдин Османовиќ, ја отпеа и „Македонско девојче“ на својот прв солистички конерт кој се одржа неодмана во Босанскиот културен центар - Тузла. Идејата била на проф. Јасмин Брашњиќ, учител на дванаесетгодишно момче од Сребреник, кај кого препознал огромниот музички талент.

Ајдин и неговиот професор, кој го придружуваше на клавир, на публиката и се претставија со репертоар на севдалинки, стари народни и македонски песни и популарни поп изведби.

-Јас и сопругата сме горди на Ајдин. Талентот беше откриен на училиште, благодарение на професорот Јасмин, сето тоа добива нова димензија, тој го презеде, го подучува и сето тоа оди во најдобар правец. Искрено ни е драго што гласот на Ајдин се слуша надалеку, коментарите се позитивни, сите се задоволни“, изјави за таткото на талентираното момче, Новалија Османовиќ.

Погледнете ја неговата изведба:


Фото: screenshot

Објавена во: Stars // YouTube ѕвезди

Можеби ќе ве интересира: