Моќта на шминката: Неверојатни трансформации на повозрасни жени

Моќта на шминката: Неверојатни трансформации на повозрасни жени

Објавена во: Мода // Moj стил

Шминката постои за да ја нагласи секоја убава црта на лицето, да го сокрие и поправи секој недостаток, а во случајот на српскиот артист Стефан Суботиќ да ја трансформира секоја мана на истото и да го истакне најубавото од секоја жена. 

Во секој случај, исконската и вистинска убавина е секогаш во нас, и без оглед колку е нашминка жената или не, со внатрешната убавина таа зрачи, освојува и привлекува. Негувајте природна и внатрешна убавина, и дополнително зачинете ја со шминка и еве го балансот вели артистот Стефан. 

Тој од многуте трансформации кои ги прави со шминка, најмногу привлкуваат внимание оние каде што шминка повозрасни жени, во модерни мејк-ап изданија во какви што повеќето од нив никогаш не се виделе.

Погледнете ја галеријата:


Објавена во: Мода // Moj стил

Можеби ќе ве интересира: