Музички времеплов: Се потсетуваме на евровизиската песна на Мартин Вучиќ, чија композиција ја напиша неговиот татко Драган

Музички времеплов: Се потсетуваме на евровизиската песна на Мартин Вучиќ, чија композиција ја напиша неговиот татко Драган

Објавена во: Stars // Музика

Во 2005 година, во Киев, Украина, македонски претставник на изборот за песна на Евровизија беше Мартин Вучиќ. Во тоа време тој беше млад пејач, кој навистина беше миленик кај публиката. Во тие години, спектаклите на сцена сè уште беа „ИН“, па така Мартин покажа колку е вешт на тапани.

За да може да ја покаже целата своја музикалност, голема улога одигра неговиот татко - Драган Вучиќ, познатиот македонски композитор и водител, кој на овој ден пред точно една година почина. Имено, Драга е композитор на овој евровизиски хит, за чиј квалитет говори и фактот што таа година успеавме да се пласираме во финалето.

Во продолжение ве потсетуваме како изгледаш Мартин на евровизиската сцена:


Објавена во: Stars // Музика

Можеби ќе ве интересира: