Најследениот јутјубер во светот PewDiePie го посети Скопје? (ВИДЕО)

Најследениот јутјубер во светот PewDiePie го посети Скопје? (ВИДЕО)

Објавена во: Stars // YouTube ѕвезди

Феликс Арвид, светски познат како PewDiePie е шведски јутјубер и комичар кој се прослави како гејмер на Јутјуб.

Тој е првиот јутјубер во светот со најголем број на претплатници, односно неверојатни 109 милиони претплатници и неговите видеа имаат повеќе од 26 билиони посети.

На еден од неговите стримови во живо, на играта „GeoGussr истражи го светот“, која те носи на одредено место од светот, а ти треба да погодиш каде се наоѓаш, во кој град и држава, PewDiePie беше во „посета“ на Скопје, но, виртуелна.


Најпрво помисли дека станува збор за Украјна, потоа мислеше дека знаците се со руското писмо и тешко му одеше да сфати каде се наоѓа.
На еден од автобусите на ЈСП го примети знакот МК, па барајќи на мапата на светот, сфати дека станува збор за Македонија. 


Објавена во: Stars // YouTube ѕвезди

Можеби ќе ве интересира: