Не правете ги овие работи на вашиот роденден, ако не сакате проблеми

Не правете ги овие работи на вашиот роденден, ако не сакате проблеми

Објавена во: Мода // In and Out

На овој ден, енергетското поле се активира, голтајќи ги сите добри и лоши работи со ужасна моќ, па затоа се препорачува да се опкружувате само со луѓе кои предизвикуваат позитивни емоции.

Многу луѓе го сметаат својот роденден како симболичен празник во блискиот семеен круг. Други, пак, се држат до датата толку многу што формираа гламурозна забава каде покануваат пријатели, колеги и далечни роднини.

Кога го организираат празникот, повеќе суеверни луѓе се забележуваат и строго следат еден куп стари верувања за да се спасат од  неволјите во годината.

Ако сте еден од нив и водени од суеверија и разни верувања, ќе ви кажеме малку повеќе за постапките што треба да ги избегнувате во овој посебен ден за вас.


Не поканувајте непријатни луѓе

Негативните контакти треба да бидат исклучени, затоа не повикувајте непријатни луѓе. Поентата е дека на овој ден роденденската забава може да ја апсорбира и непријатноста на гостите.


Избегнувајте одредени броеви

Езотеричното учење е тесно поврзано со нумерологијата во контекст на одразот на магијата на броевите. Значи, броевите „9“, „13“, „18“, „21“, „51“ привлекуваат несреќа и препорачливо е да ги исклучите од празникот.

Ако вашата возраст одговара на една од горенаведените бројки, подобро е целосно да се откажете од празничните свеќи на тортата оваа година.


Не носете бисери

Добра идеја е да не носите бисери токму на вашиот роденден. Според добро познато верување, тие ги симболизираат солзите на страдањето на школките. Очигледно, таквата аура не одговара на празник поврзан со среќа, здравје и просперитет.


Исфрлете ги искршените и оштетени парчиња од приборот

Роденденската забава за да биде како што треба и да има позитивна енергија на неа не треба да има прибор кој е оштетен или скршен. Не станува збор само за целокупниот изглед, туку и за да се избегнат несакани последици од ненамерно сечење од напуканиот или скршениот прибор.


Не потпаѓајте под лошо расположение

Роденденот може да се смета како привремено отворање на врата од надворешниот свет кон светот на славење. При отварање на сè околу себе, важно е да се дозволат само позитивните.

Надворешното опкружување мора да биде што е можно поволно. Радосни емоции, забава и генерално позитивен став се работите за кои треба да се стремите од моментот кога ќе го подготвите празникот до самиот крај.


Не примајте  подароци од непријатни луѓе

Негативната енергија може да помине и преку посреднички канали и посредници, на пример, кога примате подароци од луѓе што ви се непријатни и ви предизвикуваат лоши емоции и впечатоци, подобро не правете го тоа, или воопшто не ги поканувајте на вашиот роденден.


Без оглед на подарокот, не вреди!

Општо не е добро да се земат ракавици, паричници, вазни, ножеви итн. Секоја од овие работи, без оглед на нивната врска со донаторот, нема многу пријатни последици.


Да им давате пари на заем

На вашиот роденден не е препорачливо да се раздавате со вашите пари, особено не е во ред да позајмите некому пари. Најдобро е да изберете друг ден да му дадете на некој заем.


Не прифаќајте парен  број на цвеќиња

Ако, поради некоја чудна причина, добивте букет кој е со парен број нацвеќиња, треба веднаш да ги поправите работите со тоа што ќе отфрлите еден цвет.


Објавена во: Мода // In and Out

Можеби ќе ве интересира: