Ништо од овогодинешните екскурзии: Ќе може ли следната година учениците да уживаат во дружбата?

Ништо од овогодинешните екскурзии: Ќе може ли следната година учениците да уживаат во дружбата?

Објавена во: Совети // School zone

Оваа година поради пандемијата на коронавирусот, се одложија многу ученички екскурзии, но неизвесно е дали идната година ќе бидат организирани.

Доколку продолжи состојбата со ширењето на коронавирусот, и доколку нема екскурзии, и тури, тоа ќе зададе удар на туристичкиот сектор, но и ќе влијае на учениците и дружбата помеѓу нив, која е најистакната за време на екскурзиите. Ќе бидат загрозени работните места на оние луѓе кои се ангажирани во туристичките агенции. Од агенциите велат дека и оваа година имаат загуба поради откажаните екскурзии. Претходните години, училиштата вообичаено сезонски организираа по две до три екскурзии.

Целиот текст може да го прочитате на Фактор.

Објавена во: Совети // School zone

Можеби ќе ве интересира: