Одберете фотографија која најмногу ве плаши и дознајте кој е вашиот најголем страв

Одберете фотографија која најмногу ве плаши и дознајте кој е вашиот најголем страв

Објавена во: Совети // Тестови

Стравовите честопати создаваат пречки што не спречуваат да одиме напред и да се чувствуваме задоволни. Американскиот писател Џозеф Кембел верувал дека надминувањето на секој страв носи награда, богатство.

Ако сте заинтересирани да дознаете повеќе за себе, тогаш овој психолошки тест е идеален за вас. Неговата суштина е едноставна - само треба да го изберете влезот што ве плаши најмногу.

На кое од овие места не треба да влегувате? Ако се водиме од зборовите на Џозеф Кембел, во просторијата од која се плашите, постои богатството што го барате.

Напуштена куќа

Ако ја одбравте оваа врата, тогаш сте прилично приземна личност. Го гледате светот каков што е, не носите одлуки спонтано и сакате да анализирате сè.

Вашите вредности и морални принципи се важни за вас и очекувате другите да се однесуваат кон нив со почит.

Емоционално, вие сте прилично затворена личност и дозволувате само луѓе на кои навистина им верувате да го вида вашиот внатрешен свет. Вашето богатство е емотивно задоволство.

Скали

Ако сте ја одбрале оваа фотографија, тогаш сакате да го живеете животот во потполност. Склони сте на прекумерно размислување, а најголем страв ви е смртта.

Една од најголемите придобивки ви е добро здравје. Сметате дека е важно да јадете здрава исхрана и редовно да вежбате.

Ледена пештера

Ледената пештера симболизира дека очајно ви треба емотивна топлина. Се плашите дека вашата сакана може да ве повреди, па затоа претпочитате осаменост.

Длабоко во себе, знаете што ви носи вистинска среќа. Вашето богатство е љубовта во сите нејзини манифестации.

Стара куќа

Ако оваа фотографија е вистински кошмар за вас, тоа значи дека се плашите од сиромаштија, се плашите да не ја изгубите финансиската благосостојба. Вашите богатства се материјални вредности.

Вие сте исклучително верна и искрена личност. Компнеете за финансиска благосостојба, но заборавате дека љубовта и среќата не можат да се купат со пари.

Тунел

Ако се плашите од тунелот, тоа значи дека ви е тешко да ги контролирате своите емоции. Вие сте паметна личност, но честопати ве водат чувства. И тоа многу те плаши. За да се ослободите од овој страв, треба да научите да го прифаќате она што го чувствувате.

Премногу се фокусирате на размислување за проблемите. Време е да се фокусирате на изнаоѓање на нивното решение. Вашето богатство е самодоверба.

Вратата затворена со ланци

Се обидувате да ги исполните најголемите очекувања што си ги поставивте на себе. Вие сте продуктивна и организирана личност. Единственото нешто што ве плаши е недостатокот на стабилност.

Премногу работите и премногу се исцрпувате. Обидете се да земате слободно време почесто. Вашето богатство е мирот.


Објавена во: Совети // Тестови

Можеби ќе ве интересира: