Проверете: Што откриваат акните и дамките кои ги имате на различни делови од телото

Проверете: Што откриваат акните и дамките кои ги имате на различни делови од телото

Објавена во: Совети // Семејство

Понекогаш е доволно само да посветите внимание на сигналите кои вашето тело ги испраќа навремено, се со цел да избегнете здравствени проблеми. На пример, дамки или мозолчиња на одредени места на телото може да укажуваат на тоа дека страдате од одредени здравствени проблеми без воопшто да го знаете тоа!

Еве неколку примери:

Дамките на задникот може да укажуваат на лоша хигиена или премногу тесна долна облека.

Мозолчињата на брадата или вратот укажуваат на зголемена активност на надбубрежните жлезди.

Дамките на грбот или рамената може да се појават како резултат на лошо варење. Дамките на градите може да укажуваат на хормонално нарушување во телото.

Мозолчињата на лактот може да бидат предизвикани од алергии или габични инфекции.

Дамките на стомакот може да укажуваат на нерамнотежа на шеќерот во крвта.

Мозолчињата на нозете може да се појават како реакција на козметички производи или поради недостаток на витамин


Фото:Freepik

Објавена во: Совети // Семејство

Можеби ќе ве интересира: