Samsung соработува со Google, партнери за апликации и Android развивачи за да овозможи непречено преклопувачко искуство со Galaxy Fold

Samsung соработува со Google, партнери за апликации и Android развивачи за да овозможи непречено преклопувачко искуство со Galaxy Fold

Објавена во: После „Школо“ // PR

, филмови и спортски натпревари во живо на Galaxy Fold“, рече БА Винстон, глобален директор за репродукција на дигитално видео и технологија во Amazon Prime Video. „Овозможувањето на апликацијата Prime Video на Galaxy Fold ќе им даде на потрошувачите нов начин со кој ќе можат да ги искусат Amazon Originals како што се Tom Clancy’s Jack Ryan и The Marvelous Mrs. Maisel со Multi Window и Multi Resume.”

App in the Air го прави процесот на патување беспрекорен и ефикасен и со партнерството со Samsung Galaxy Fold ја покажуваме нашата посветеност за проширување на оваа технологија преку врвни медиуми, достигнувајќи до нашата заедничка публика на иноватори, креатори и претприемачи.“ – Бајрам Анаков, Извршен Директор на App in the Air. Нашата соработка со Samsung ни помогна во изградување на поширок екосистем на услуги за нашите верни корисници – со што сме воодушевени од почетокот на ова партнерство со овој почитуван бренд“.

„Возбудени сме за проширувањето на долгогодишното партнерство со Samsung преку поддршка на нивната работа и развојот на иновативното искуство за потрошувачите“, рече Марк Шедроф, Потпретседател за Развој на Бизнисот во Facebook. „Новиот Samsung Galaxy Fold има потенцијал да придонесе во новата ера на дизајнот и ќе биде возбудливо да се видат новите можности кои ќе ги отклучи за корисниците на овој преклопувачки уред“.

„Како што беше и последниот пример на нашата постојана посветеност за заеднички иновации со Samsung, возбудени сме што сме партнери во лансирањето на Galaxy Fold“, рече Мишел Лавен, Претседател на Групацијата за Стратешко Партнерство во iHeartMedia. „Со мулти–активната функција на прозорецот, корисниците на iHeartRadio ќе можат непречено да го искусат слушањето, без притоа да мора да се префрлаат од една апликација, во друга. Ова исто така се вклопува со нашата цел за обезбедување на аудио плејбек искуство без попречувања за вашите омилени радио станици во живо, podcasts како и прилагодени Artist Radio станици.

„Office 365 е изграден за да им помогне на луѓето да го максимизираат своето време додека ја вршат нивната омилена работа – без оглед на тоа каде се и кој уред го користат“, рече Џон Тинтер, CVP за Бизнис и Развој во Microsoft. „Возбудени сме да го прошириме Office искуството за Samsung Galaxy Fold и да им помогнеме на луѓето при нивната лична продуктивност“. 

„Со гордост го продолжуваме нашето партнерство со Samsung и новиот Galaxy Fold“, рече Стен Гармарк, Потпретседател на Производи за Потрошувачи во Spotify. „Fold-от ќе ја искачи продуктивноста на мобилната телефонија до нови височини и ќе овозможи искуство на непречено Spotify слушање за сите наши корисници. Едноставно, отворете ја претходно вчитаната апликација Spotify за да се конектирате и слушајте низ екосистемот на Samsung. Наоѓањето на омилените песни и плејлистите во Spotify како што се Discover Weekly или Podcasts како што се и Jemele Hills Unbothered сега стана уште полесно!“

„Возбудени сме да го продолжиме нашето партнерство со Samsung и да го прошириме искуството на Twitter за Samsung Galaxy Fold. Со нетрпение очекуваме да видиме како луѓето на Twitter ќе се впуштат во ова склопувачко искуство и да ја видиме неговата еволуција со тек на времето“, рече Брент Хоровиц, Потпретседател на Глобално Партнерство на Производи во Twitter.

„Нашата мисија во VSCO е да им помогнеме на сите да се вљубат во својата креативност, да градиме алатки и простор за постигнување на истото. Возбудени сме да ја продолжиме соработката со Samsung и насекаде да изградиме подлабоко и пошироко искуство за креаторите“, рече Брајан Менсон, Главен Бизнис Директор во VSCO.

Со функции како беспрекорен континуитет на апликации (App Continuity) и повеќе прозорно активирање (Multi-Active Window), можете да пребарувате, гледате, поврзувате и да работите  со мулти-таскинг како никогаш досега. Со Galaxy Fold, можете беспрекорно да се префрлите од поклопецот на главниот екран и на револуционарен начин да работите и играте на повеќе апликации истовремено, со 7.3 инчниот дисплеј на Galaxy Fold.

Овие и уште многу други врвни апликации се сега достапни на Android екосистемот за Galaxy Fold во Google Play и Galaxy Store.

За повеќе информации во врска со Galaxy Fold, посетете ги веб страниците news.samsung.com/galaxywww.samsungmobilepress.com, или www.samsung.com/global/galaxy/galaxy-fold

Објавена во: После „Школо“ // PR

Можеби ќе ве интересира: