Секојдневно смее повеќе од 107 милиони луѓе: Овој лик го разоткрива секој бесмислен трик на ТикТок

Секојдневно смее повеќе од 107 милиони луѓе: Овој лик го разоткрива секој бесмислен трик на ТикТок

Објавена во: Stars // YouTube ѕвезди

Можеби не знаете како се вика, но некоја неговата фотографија или видео сигурно сте виделе на некоја од социјалните мрежи. Го карактеризираат како најголем цар и најдобро откритие на ТикТок, бидејќи во своите објави на ироничен начин ги „коментира“ туторијалите на останатите. Се вика Кабане Ламе, попознат како Каби, тој е Синегалец со италијанско државјанство и го следат повеќе од 107 милиони луѓе.

Како успеа да собере толкав број на следбеници, а воедно и да добие популарност? Формулата е едноставна - без ниут еден изговорен број, Каби иронично реагира на некои претерани туторијали кои покажуваат како на комплициран начин да направите некоја едноставна работа.

Пример за тоа е неговото најгледано видео, кое веќе има 240 милиони прег.лед, на кое во воведот пушта еден од тие „фенси туторијали“ кои покажуваа дека бананата всушност се сече, наместо да се лупи.

На тоа Сенегалецот едноставно ја лупи бананата и им покажува на луѓето дека не би требало да обрнуваат многу внимание на „новите правила на социјалните мрежи“, кога животот е толку едноставен.

Тој воопшто не зборува во своите објави што дополнително му донесе успех на социјалните мрежи, бидејќи така ги надминува јазичните бариери. Каби со мимика и движења со рацете покажува на негодувањето на туторијалите. На овој начин неговата порака ја разбира целиот свет.

Меѓутоа, профилот на овој Италијанец на ТикТок не започнал поради ова, тој правел видеа кои се според стандардите на кинеската мрежа и можат да се сметаат за нормални.

Помеѓу нив, има говорни видеа и некои пародии, од кои првата е избришана, а која ја објавил во март 2020 година и на истата ги дезинфицира рацете користејќи алкохол во гел.

Не можат да се оспори дека ова момче има навистина импресиониран изглед на лицето со кој ги опишува секојдневните ситуации. Неговото „младо“ лице е толку смешно што совршено ја опишува реакцијата на советите „зошто да е едноставно кога може да е комплицирано“ кои се сервираат на Интернет.

Сите негови видеа може да ги погледнете на неговиот профил на ТикТок @khaby.lame


Објавена во: Stars // YouTube ѕвезди

Можеби ќе ве интересира: