Што ќе се случи кога Кока-Колата ќе ја загреете во тава: Што е ова?

Што ќе се случи кога Кока-Колата ќе ја загреете во тава: Што е ова?

Објавена во: Stars // YouTube видеа

Резултатите се прилично необични...

Еден од најпопуларните, за многумина и омилени газирани пијалоци е, претпоставувате, Кока-Колата.

Создадена е во Атланта, во 1885 година, и е направен од фармацевтот Џон Пембертон за лекување на пациенти со главоболки.

Една чаша ја продавал по 5 центи, а бидејќи продажбата не му одела добро, една година подоцна нашол партнер, трговецот Азе Кендлер, за да не му пропадне бизнисот.

По смртта на Џон, Ас стана единствен сопственик на Кока-Кола и во 1890 година и основа компанија со исто име.

Денес, Кока-Кола е водечки светски бренд и пијалок на кој е тешко да се одолее, а неговиот рецепт се чува во строга тајност.

Две момчиња дојдоа до идеја да направат краток експеримент што го споделија на ТикТок.

Ја загреаа тавата, истурија кола во неа, ја пржеа, а покажаа и како бојата се менувала од секунда во секунда.

Крајниот резултат е нешто што е навистина необично.

@partyshirt

Coca Cola Syrup? via @scottsreality

original sound - PARTY SHIRT

Објавена во: Stars // YouTube видеа

Можеби ќе ве интересира: