Сигурно редовно ја правиш: Фризура со која најмногу ја оштетуваш косата

Сигурно редовно ја правиш: Фризура со која најмногу ја оштетуваш косата

Објавена во: Мода // Moj стил

Престани да го правиш ова што поскоро, особено ако сакаш да ти порасне косата...

Веќе сите занеме дека не е добро секој ден да се користи пегла за коса, фигаро и други уреди кои работат на топлина, но постои и фризура која е како непријател за твојата коса. Една особено. Пунџа. И тоа не било каква, туку онаа што сите кои имаат долга коса сакаат да си ја прават. Секогаш внимаваш што поцврство ја замоташ косата за да ја добиеш пунџа која ќе ти стои подолго и од која цел ден сигурно нема да ти испадни ниту еден прамен. И нема, бидејќи е толку цврста. Но, и толку лоша за твојата коса и врвови. На овој начин бараш од твојата коса да се уништи и да почне да се кине.

@mypawfectfamily

Damage free alternative in the next video! ##mypawfectfamily ##hairhacks ##longhairtips ##thickhairproblems ##hairtok ##damaginghairstyles

original sound - Ceraadi

А, веројатно и таквата пунџа не ја одврзуваш на начинот на кој покажува девојката во видеото, туку само еднаш повлекуваш. Ниту една фризура во која косата треба да е многу стегната не е добра, а оваа е особено лоша, бидејќи цврсто треба да ја затегнеш додека ја правиш. Врвовите ќе почнат да ти пукаат побрзо отколку што е нормално. Затоа наместо да ја правиш пунџата така, направи ја на некој од следниве два начини:

@mypawfectfamily

Ask and you shall receive :) (both of these can be done with normal hair ties too)

original sound - Ceraadi


Објавена во: Мода // Moj стил

Можеби ќе ве интересира: