„Тој ден е сè дозволено, вклучувајќи и убиства“: Фотографијата на момчето пред масакрот ја открива позадината на грозоморното злосторство

„Тој ден е сè дозволено, вклучувајќи и убиства“: Фотографијата на момчето пред масакрот ја открива позадината на грозоморното злосторство

Објавена во: Совети // School zone

Фотографијата која К.К.(13) ја објавил на само 10 години е инспирирана од американската хорор серија „The Purge“

Во овој филм, една имагинарна американска влада во блиска иднина издвојува еден ден во годината кога сè е дозволено, вклучувајќи и убиства.

Можно е веќе да бил под влијание на можноста во неговиот живот да дојде ден кога де факто ќе добие „дозвола“ за овој ужасен чин.

Оваа фотографија можеше да биде јасен предупредувачки знак за родителите и околината на К.К. дека нешто не е во ред со ова дете, но никој не реагираше.

И додека некои медиуми и некои наставници се полни со „системски проблеми“, додека ги обвинуваат медиумите, системот и додека се закануваат со суспензија, не смееме да заборавиме дека ова е дело на еден млад, трагично растроен ум, чија најблиска околина не ни забележав што се случува.


И не само тоа - едно е што родителите не го забележале - а сосема друго е тоа што К.К буквално бил трениран да ги оствари своите намери, со тактичко гаѓање во стрелиштето каде што според сведочењето го однел татко му.

извор: drugacije.srbijadanas.com

Објавена во: Совети // School zone

Можеби ќе ве интересира: