(ВИДЕО) Како звучи кога над 40 ученици од ДМБУЦ „Илија Николовски - Луј“ музицираат од дома?

(ВИДЕО)  Како звучи кога над 40 ученици од ДМБУЦ „Илија Николовски - Луј“ музицираат од дома?

Објавена во: Stars // Музика

Во периодот на изолација животот на многумина им се сведе на комуникацијата преку социјалните мрежи, од учење па се до работа. Па така учениците од ДМБУЦ „Илија Николовски - Луј“ и диригентот Ле Фи Фи за време на овој период направија едно неверојатно ремек дело.

Сите пред камера од своите домови и со инструментите во рака ја отвиреа музичката тема од филмот „Пиратите од Карибите“. Како звучи кога повеќе од 40 видеа на млади луѓе ќе се спојат во едно, на чело со диригентот слушнете во продолжение:


Објавена во: Stars // Музика

Можеби ќе ве интересира: