(ВИДЕО) Оптички илузии од кои ќе ви експлодира мозокот!

(ВИДЕО) Оптички илузии од кои ќе ви експлодира мозокот!

Објавена во: Stars // YouTube видеа

Иако, сме свесни и најинтелигентни суштества на нашата планета, често се случува нашиот мозок да добие „шок“ во системот..

Одлучивме да ве изненадиме со еден многу интересен видео клип. Станува збор за феноменални оптички илузии кои ќе ве натераат да помислите дека потполно сте полудени. Овие илузии се направени на тој начин да потполно ви го залажат мозокот и вашите инстинкти, така да ќе помислите дека гледате едно, кога во реалноста се случуваат сосема други работи.

Нашиот мозок е така програмиран да ги регистрира работите кои често се случуваат, па затоа знае да направи и лажна слика и да ни покаже изменета слика од реалноста. Токму ваквите работи ги покажуваат оптичките илузии кои јасно докажуваат дека и она што го гледаме може да биде целосна лага.

Погледнете го видеото:


Објавена во: Stars // YouTube видеа

Можеби ќе ве интересира: