Заборави на коректор: Еве како да ги прикриеш темните подочници со помош на црвен кармин (ВИДЕО)

Заборави на коректор: Еве како да ги прикриеш темните подочници со помош на црвен кармин (ВИДЕО)

Објавена во: Stars // YouTube видеа

Изгледа глупо, но работи. Познати шминкери се колнат во овој трик и велат дека тој функционира.

Многу девоијки имаат проблем со темни кругови околу очите кои не можат да се сокријат со обична пудра, дури и со помош на коректор.

Ако припаѓате на оваа група и веќе сте ги испробале сите методи на покривање и ништо не вродило со плод, можеби овој трик ќе ви помогне.

Темните кругови се естетски проблем, а за успешно да ги покриете, потребен ви е црвен кармин, кој ќе го нанесете директно под окото во лесен слој.

Еве како да користите темноцрвена боја за да добиете резултати.

Значи, нанесете кармин директно под окото со лесен слој, а потоа лесно намачкајте го со прстот или сунѓерче. Внимавајте да не нанесете премногу кармин.

Кога ќе го направите сето ова, нанесете го коректорот како што инаку правите. Црвениот кармин дава добри резултати бидејќи црвената боја ги неутрализира виолетовите тонови на очните капаци.

ВИДЕО:


извор:najzena

Објавена во: Stars // YouTube видеа

Можеби ќе ве интересира: