Загатка која збуни многумина: Во кое поле е автомобилот?

Загатка која збуни многумина: Во кое поле е автомобилот?

Објавена во: Совети // Тестови

Пробајте, што ве чини?

Друга интересна загатка започна да се споделува на социјалните мрежи. Објавено е на веб-страницата Brilliant.org, а досега над 300 илјади луѓе се обидоа да ја решат.

Од вас се бара да погодите во која од трите кутии се наоѓа автомобилот, а покрај секоја кутија има и белешка.

Кутија 1: Автомобилот е во кутијата.

Кутија2: Автомобилот не е во кутијата.

Кутија 3: Автомобилот не е во полето 1.

Само една од овие три белешки е вистинита, а ако погодите која, ќе знаете и каде е автомобилот.


Решението и објаснувањето се на другата стана, затоа не ѕиркајте ако сакате да се обидете сами да погодите.Следна страна

Објавена во: Совети // Тестови

Можеби ќе ве интересира: