13 годишно момче го фати крстот во Прилеп

13 годишно момче го фати крстот во Прилеп

Објавена во: Живот // Живот

Бог се јави, навистина се јави. Со оваа порака денес христијанските верници се поздравуваат по повод празникот Водици.

Традиционално ширум земјава, се осветуваат водите во реките, и езерата, а и годинава се фрлаше светиот крст.

Засега 13 годишниот Марко Ристески е најмладиот среќен фаќач на крстот во Прилеп.

Во Охрид пак, најбрз во водите на езерото беше Мартин Гоџо.

Објавена во: Живот // Живот

Можеби ќе ве интересира: