14 факти за животот кои најверојатно ќе те шокираат!

14 факти за животот кои најверојатно ќе те шокираат!

Објавена во: Совети // Boys and Girls

Овие факти се всушност толку едноставни и логични, но исто така се и нешто за кое не размислуваме секој ден...

Човековата психологија е нешто за што се уште не знаеме многу. Експертите едвај успеваа да „изгребат“ под површината. Во оваа област BrightSide открива некои од неверојатните психолошки факти кои ќе ве научат на нешто за себе, но воедно и ќе ве шокираат!

# Просечниот ученик/студент денес е еднакво анкциозен како и пациентите во менталните институции во почетокот на 50-тите години од минатиот век.

# Потребни ви се само три часа за да уверите една личност дека извршила убиство.

# Доколку сакате да пронајдете љубов, на „дејтот“ земете и куче со вас.

# Омилена песна е обично онаа со која личноста поврзува многу важна случка во својот живот.

# Некои луѓе навистина се плашат од среќата.

# Количината на стрес која личноста ја чувствува кога ќе го изгуби мобилниот е слична на стресот за време на терористички напад.

# Водењето дневник може да го подобри вашето физичко здравје.

# За да бидете креативни, не мора да имате добри идеи, морате да имате многу идеи.

# 20 минутна прошетка во парк ќе ве направи посреќни.

# Музиката во позади ги намалува вашите креативни способности.

# За да запаметите нешто, подобро е да го нацртате отколку напишете.

# Кога ќе победи вашиот омилен тим, вашата самодоверба се подобрува.

# Планот Б ги намалува вашите шанси да бидете успешни.

# Пред да промените нешто, запрашајте се: „Ќе го направам ли тоа?“

Објавена во: Совети // Boys and Girls

Можеби ќе ве интересира: