5 здравствени проблеми кои можеш да ги решиш со плачење

5 здравствени проблеми кои можеш да ги решиш со плачење

Објавена во: Совети // Вежбаме

Денес луѓето на плачењето гледаат како знак на слабост, меѓутоа доколку имаш чувство дека сакаш да плачеш - плачи.

Жените во САД плачат 3,5 пати месечно, а мажите 1,9 пати. Но, плачењето навистина има повеќе здравствени корисници, а BrightSide наведува кои се тие.

# Стресот

Студијата од 2014 година открива дека плачењето може да им помогне на луѓето да се опуштат за време на стресните времиња.

# Крвниот притисок

Високиот крвен притисок може да доведе до неколку сериозни здравствени проблеми како што се мозочен уда, срцев удар, деменција, па дури и откажување на бубрезите.

# Акумулација на токсините

Солзите кои течат од очите додека плачеш може да ја исчистат нечистотијата, покрај дим и прашина. Исто така, додека плачеш, твоите солзи ги перат токсините кои поради стрес се собираат во телото.

# Промена на расположението

Промените на расположението може да се случат поради различни причини. Една од таквите причини е собирањето на манган во организмот. Но, кога плачеш, тој вишок на манган истекува од телото заедно со солзите.

# Болка

Кога имаш физички болки, неколку капки солзи често се тркалаат ненамерно. На тој начин телото го намалува чувството на болка.

Објавена во: Совети // Вежбаме

Можеби ќе ве интересира: