Ако одговорите на овие 5 прашања брзо и прецизно, тогаш СТЕ НАТПРОСЕЧНО ИНТЕЛИГЕНТНИ

Ако одговорите на овие 5 прашања брзо и прецизно, тогаш СТЕ НАТПРОСЕЧНО ИНТЕЛИГЕНТНИ

Објавена во: Совети // Тестови

Веднаш мора да одговорите на следниве пет прашања. Не смеете да одложувате, да одговорите во рок од 5 секунди. ОК? Па, да видиме колку навистина сте паметни.

Подготвени? Да одиме!

Прво прашање:

Учествувате во трка. Ја престигнавте втората личност! На кое место сте вие?

Второто прашање:

За да одговорите на второто прашање, немојте да размислувате како на првото прашање.

Ако во трка ја престигнете последната личност, тогаш сте на кое место…?

Трето прашање:

Многу незгодна математика! Мора да го решите ова без калкулатор или пенкало. Пробајте:

Земете 1.000 и додадете 40. Сега додадете уште 1.000. Сега додадете 30.

Повторно додајте 1.000. Сега додадете 20. И сега додадете уште 1.000.

Сега додадете 10. Колку е тоа вкупно?

Четврто прашање:

Таткото на Марија има 5 ќерки: 1. Нана, 2. Нене, 3. Нина, 4. Ноно. Како се вика петтата ќерка?

Петто прашање:

Лице кое не зборува (нема личност)сака да купи четка за заби. Како го прави тоа? Имитирајќи ги движењата на четкање на забите, таа успева да му објасни на продавачот што сака.

Ако слеп човек сака да купи темни очила за сонце, како ќе му објасни на продавачот?

Одговорите се на следната страна


Следна страна

Објавена во: Совети // Тестови

Можеби ќе ве интересира: