Брзо и бесно: Осумгодишник „летал“ со 140 км/ч

Брзо и бесно: Осумгодишник „летал“ со 140 км/ч

Објавена во: Совети // Boys and Girls

Полицијата соопшти дека осумгодишно дете го возел автомобилот на својата мајка по автопатот во западна Германија.

Полицијата изјавила дека мајката се јавија кај нив, бидејќи забележала дека нејзиниот син, но и „Голф“ исчезнале.

Детето е пронајдено на една гледна точка покрај патот, каде ги запалил сите четири светла на автомобилот и го поставил триаголникот за опасност. Тој, како што наведувааат од полицијата, застанал таму бидејќи му било непријатно да продолжи да вози по автопатот, откако постигнал брзина од 140 км/ч.

Мајката изјавила дека момчето редовно вози картинг, но и дека порано вежбал да вози автомобил на приватно земјиште, но не ја очекувала оваа постапка никако.


Објавена во: Совети // Boys and Girls

Можеби ќе ве интересира: