Децата родени во декември се посебни: Три карактеристики кои ги опишуваат

Децата родени во декември се посебни: Три карактеристики кои ги опишуваат

Објавена во: Совети // Boys and Girls

Можете ли да погодите кои особини се тие?

Еве што ги издвојува декемвриските бебиња од останатите:

Сакаат да шефуваат

Врз основа на истражување на 375 директори на корпорации, повеќето од нив се родени во декември, така што постои голема веројатност доколку сте родени во декември еден ден да бидете успешен бизнисмен.

Ноќна птица

Според една студија, децата родени во текот на декември и јануари, во просек, одат на спиење подоцна од луѓето родени во јуни и јули.

Родени оптимисти

Според истражувањето од пред неколку години, децата родени во месец декември растат како луѓе со позитивен поглед на светот и вроден оптимизам.

Извор: www.najzena.rs

Објавена во: Совети // Boys and Girls

Можеби ќе ве интересира: