Филмови кои ни предизвикуваат микс од емоции: Комедии поради кои секој пат потајно ги бришеме солзите од очите (ВИДЕО)

Филмови кои ни предизвикуваат микс од емоции: Комедии поради кои секој пат потајно ги бришеме солзите од очите (ВИДЕО)

Објавена во: Stars // Филм

Во продолжение е листа на филмови кои знаат да не насмеат, но и кои често не расплакуваат...

Комедиите ги одбираме затоа што сакаме да се насмееме, опуштиме и генерално сакаме да гледаме нешто за што знаеме дека има среќен крај. Кога барем во животот не е така, нека биде така на филм.

Во продолжние ви ги издвоивме оние комедии, кои предизвикуваат една необична реакција за ваквите филмови. Тоа се оние филмови со кои се смееш, но и во кои ќе се уловиш дека си ги бришеш солзите. Не солзи радосници, туку солзи кои течат низ лицето, затоа што во срце те погодила приказната и сценариото.

Ова се оние филмови кои генерално предизвикуваат микс од емоции и кои истовремено не смеат, но и расплакуваат:

# Love Actually


# My Girl


# The Intouchables


# Four Wedding and a Funeral


# Me Before You


# The Big Sick


# About Time


# The Break-Up


# The Big Lebowski


# Forrest Gump 


# Marley & Me


# Roman Holiday


фото: Принтскрин / Imdb

Објавена во: Stars // Филм

Можеби ќе ве интересира: