Го доби признанието УЧЕНИК НА ГЕНЕРАЦИЈА: Бисера со емотивен статус се збогуваше со соучениците и училиштето

Го доби признанието УЧЕНИК НА ГЕНЕРАЦИЈА: Бисера со емотивен статус се збогуваше со соучениците и училиштето

Објавена во: Совети // School zone

Го доби признанието УЧЕНИК НА ГЕНЕРАЦИЈА: Бисера со емотивен статус збогуваше со соучениците и училиштето

Овогодинешните матуранти останаа без прослава и без последно збогување со училиштето. Крајот на една етапа од животот сите го крунисаа на различен начин. Некои тоа го направија со видео разговор на социјалните мрежи, други пак со онлајн матурска забава, но сите тие имаат барем едно нешто заедничко - разделбата од пријателите.

Бисера Шегмановиќ, матуранка од СЕПУГС „Васил Антевски - Дрен“, која го доби признанието ученик на генерација 2016 / 2020, на својот Фејбук профил сподели емотивен статус, со кој ги поздрави своите соученици.

„Додадовме уште една книга во листата на прочитани. Книга која ја читавме четири години, во која како што се доближувавме до крајот така се повеќе имавме желба да оставиме нешто за подоцна, да не го прочитаме последното поглавје, да го зачуваме моментот засекогаш. Времето не прегази, моравме да ги вртиме последните страниции од оваа книга, полека но сигурно доближувајќи се до нејзиниот крај.“ - започнува оваа матуранка.

Целиот статус на Бисера може да го прочитате во продолжение:


Објавена во: Совети // School zone

Можеби ќе ве интересира: