Го препознавате ли момчето на фотката: Денеска е голем шмекер и миленик на жените

Го препознавате ли момчето на фотката: Денеска е голем шмекер и миленик на жените

Денеска е многу популарен

Актерот е роден на 22-ри ноември 1979-та година во Белград.

Неговиот татко е познатиот актер Михајло Костиќ Пљака. Актерскиот талент го наследил од татко му Михајло и дедо му Нестор, кои се занимавале со оваа професија. Мајка му Гордана работела како професорка на Институтот за странски јазици, а татко му ги носел Вук и неговиот постар брат Нестор на лов и риболов, па тие се заљубиле во овие спортови.

Актерот тренирал карате, а од мали нозе имал контакт со врвни актери. Како момче играл неколку улоги во филмови и во серијата „Отворена врата“.

Секако дека станува збор за Вук Костиќ.


Една од своите најдобри улоги ја имаше во филмот „Мала ноќна музика“. Го прослави серијата „Убице мог оца“, а имавме можност да го гледаме и во серијата „Мочвара“.

Добитник е на бројни награди и признанија.

Извор:www.espreso.co.rs

Можеби ќе ве интересира: