И домашен мирис и домашен вкус во Скопје

И домашен мирис и домашен вкус во Скопје

Објавена во: После „Школо“ // PR

Во Атлантик Гранд во Скопје денеска беше организиран отворен ден во кој претставници на домашните медиуми имаа можност да се запознаат со современата фабрика каде што се произведува омилениот вкус и мирисна нашата земја, Гранд кафе.

Присутните се запознаа одблизу со производствената палета на фабриката, дознаа повеќе за производите, но имаа можност и да го проследат целиот производствениот процес преку кој се добиваат уникатниот мирис и вкус на Гранд кафе.

Посетата на фабриката се состоеше од обиколка и презентација на иновативните технологии кои се употребуваат во производството и процесите низ кои поминува кафето. На посетата беа присутни и претставници од компанијата Атлантик Гранд, кои го искажаа своето задоволство и порачаа дека со ваквите средби им даваат можност да ги запознаат медиумите и пошироката јавност со нивната работа и да им покажат како изгледа производството во Скопје.

„Многу сме среќни што имаме можност да бидеме домаќини на гости од медиумскиот свет и подобро да ги запознаеме со светот на кафето, а особено со Гранд кафе, кое веќе со години се произведува тука во Скопје и со својот мирис и вкус секое утро ги буди жителите на Северна Македонија“, изјави Светлана Станкова од Атлантик Гранд.

Во модерниот и современ погон во Скопје се произведуваат 29 различни производи. Тука пристигнува најквалитетното сурово кафе од типот Арабика и Робуста, директно донесено од најдобрите плантажи за кафе во Бразил , Колумбија, Хондурас, Виетнам или Гватемала. Имплементиран е и HACCP-систем за безбедност на храна, а производството се одвива според строгиот ISO 9001 стандард. Но како лидер на пазарот Атлантик Гранд обезбеди сертифицирање и со некои од најстрогите стандарди за безбедност на храна IFS, потоа стандардот за заштита на животната средина 140001 и стандардот за енергетска ефикасност ISO 50001. Toa е гаранција дека во Атлантик Гранд управувањето со квалитетот е поставено на високо ниво. 

Со ова, Гранд кафе ја започнува својата кампања под наслов „И домашен мирис и домашен вкус“, во склоп на која ќе бидат организирани три Гранд каравани пред три трговски центри во Скопје, на кои ќе бидат подготвени многу интересни содржини за потрошувачите, а оние најсреќните ќе имаат и можност да отидат на специјална Гранд тура во нашата фабрика во Скопје.

Термините за одржување на караваните се:

Капитол Мол 03.06.2023

Ист Гејт Мол 10.06.2023

Скопје Сити Мол 17.06.2023


Секој од Гранд караваните започнува од 11 часот наутро.
Дојдете да пиеме кафе заедно!


*пр-објава


Објавена во: После „Школо“ // PR

Можеби ќе ве интересира: