Имам брада и знам дека сум убава и со неа: Ми велат дека сум грда и дека изгледам како маж, но кога ја слушат вистината менуваат мислење

Имам брада и знам дека сум убава и со неа: Ми велат дека сум грда и дека изгледам како маж, но кога ја слушат вистината менуваат мислење

Како тинејџер, ми беше дијагностициран синдром на полицистични јајници, а една од последиците е губење на косата.

Така Сара ја започнува својата приказна на ТикТок, додавајќи дека поради влакнестото лице, секој ден се соочува со навреди.

- Поради синдром на полицистични јајници, моето тело произведува повеќе машки хормони. Затоа имам брада. Отидов на ласерско отстранување на влакна кога имав 18 години, но не успеа. Се помирив со тоа и прифатив дека ќе треба да се бричам секое утро. Иако често добивам коментари дека сум „грда“, добивам сосема различни коментари кога се бричам и шминкам. Девојки, вие сте многу повеќе од вашите недостатоци - вели Сара.

- Фактот дека некој ви вели дека не можете да бидете привлечни поради брадата, едноставно не е точно. А кога ќе ми кажат дека изгледам како маж, знам дека и тоа не е вистина - вели Сара.

Извор: zena.blic.rs


Можеби ќе ве интересира: