Колку коњи гледаш на слика: Многумина се обидоа, но не открија

Колку коњи гледаш на слика: Многумина се обидоа, но не открија

Објавена во: Совети // Тестови

Овие загатинки обично не е тешко да се решат, односно не треба многу време за нивно решавање - но ова е навистина забавно! Уметникот Бев Дилитл во далечната 1975 година го има насликано ова уметничко дело - „Pinto“. Ова е навистина стара сликана кој се гледаат коњи - но, веднаш се прашавме колку навистина има?

Многу луѓе пробуваат да погодат, а само неколку од нив за кратко време го најдоа вистинскиот одговор. Мал совет: Избројте ги нозете од коњите и поделете ги со четири.

А одговорот може да го најдете на
Следна страна

Објавена во: Совети // Тестови

Можеби ќе ве интересира: